Aanvraag E-visum en E-toeristenkaart alleen online verkrijgbaar


Er zijn geen consulaire diensten van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) meer op de Johan Adolf Pengel Luchthaven meer. Per 1 januari 2020 is BuZa volledig overgestapt naar het online aanvragen van visa en toeristenkaart. Reizigers naar Suriname kunnen alleen via de web–applicatie de E-visum en E-toeristenkaart aanvragen.

Op 29 april 2019 had de launch van de E-visum of E-toeristenkaart Applicatie in Suriname plaatsgevonden. Ondanks dit bestond de mogelijkheid nog een toeristenkaart aan te schaffen op de luchthaven in Suriname, wat nu niet meer mogelijk is. Dina Pinas-Westfa, waarnemend onderdirecteur van Consulaire Zaken en Personen Verkeer van BuZa, doet een beroep op reizigers om met een E-visum of E-toeristenkaart tereizen om ongerief te voorkomen.

De toeristenkaart, die in 2011 is geïmplementeerd, wordt in 52 landen gebruikt waaronder Suriname. Met deze kaart, welke is te vergelijken als een visumtype, geeft de reiziger toegang tot een verblijfperiode van maximaal 90 dagen in Suriname.

Reizigers kunnen via de website VFS Global de aanvraag doen voor een E-visum en E-toeristenkaart, die volledig en correct dient te zijn. De afhandeling van de aanvraag duurt maximaal drie (3) werkdagen. De website biedt ook informatie over de aanvraagprocedures in verschillende talen en wel Nederlands, Engels, Spaans en Portugees. Bij spoedgevallen;overlijden en ernstige ziekte zal de aanvrager zich moeten wenden tot de Surinaamse vertegenwoordiging in het buitenland. De aanvrager kan ook mailen naar spoedvisum@gov.sr of spoedvisum@gmail.com.

Travel Laws & Regulations News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

January 24, 2020
Politie neemt lijk dat middernacht werd afgevoerd in beslag

De politie van het bureau Kwatta heeft in de vroege ochtend van dinsdag 7 januari het ontzielde lichaam van een manspersoon, na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

January 24, 2020
Bespuitingswerkzaamheden Openbare Markt gestart

Zoals via een bericht eerder deze week vermeldt zouden er bespuitingswerkzaamheden worden uitgevoerd in en rondom de Openbare Markt van Nickerie.

January 24, 2020
Disney closes Shanghai Disneyland due to Coronavirus

Temporary Closure of Shanghai Disneyland, Disneytown including Walt Disney Grand Theatre and Wishing Star Park - January 24, 2020

January 24, 2020
Bakkers Nickerie voldoen aan voorwaarden

Tijdens een verrassend bezoek hedenmorgen rond 5 uur is gebleken dat de bakkerijen van Nickerie voldoen aan de gestelde voorwaarden van voedselveiligheid.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'