Alternatief 2020 richt brief naar Minister Elias


Alternatief 20 (A20) zegt in een brief aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid dat honderd procent preventie noodzakelijk is tegen het coronavirus. Suriname kan zich een uitbraak van het virus niet permitteren. Daarom is de beste optie volledige preventie.

De wereldbevolking wordt geconfronteerd met een epidemie veroorzaakt door een nieuwe vorm van het Coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Nu, medio februari 2020, zijn er in de wereld tientallen miljoenen mensen in quarantaine, rond 65.000 mensen besmet en ruim 6.500 geregistreerde doden; het aantal neemt dagelijks toe. Dit neemt niet in ogenschouw de niet geregistreerde gevallen, waardoor aantallen wellicht schrikbarend hoger zouden kunnen zijn, stelt A20.

Hoewel er in meerdere Westerse landen en ook in Azië miljoenen in quarantaine zijn geplaatst en tientallen duizenden besmette mensen geregistreerd, zijn het juist de ontwikkelingslanden die het zwaarst getroffen kunnen worden. Wij in Suriname hebben niet de mogelijkheden om op grote schaal te diagnosticeren, te isoleren, genezen en een verspreiding in te dammen.

A20 stelt zich daarom op het standpunt dat sterk preventief te werk moet worden gegaan. Dit, simpel weg omdat we ons niet anders kunnen permitteren! We zullen een epidemische uitbraak van COVID-19 in Suriname niet makkelijk aan kunnen; 100% preventie is nu dus onze enige en beste optie.

Uit bezorgdheid doet A20 in een schrijven enkele suggesties aan de minister van Volksgezondheid; belangrijk is dat we lering trekken uit de situatie in het epicentrum van de uitbraak, om zo doende onze bevolking uit voorzorg beschermen. Juist door onze bevolking in bescherming te nemen in deze verontrustende situatie kunnen we werkelijk vertrouwen waarborgen en rust bewaren. 

Health & Fitness Press Releases Political

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 04, 2020
Eenheden belast met controle moeten instructies in acht nemen
Eenheden belast met controle moeten instructies in acht nemen

Eenheden die tijdens de partiële lockdown belast zijn met de controle van dispensatiepasjes moeten de instructies die onder meer per schrijven zijn vastgelegd, opvolgen.

April 04, 2020
Go.Data Software om COVID-19 cases en contacten in Suriname te volgen
Go.Data Software om COVID-19 cases en contacten in Suriname te volgen

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft ondersteuning gehad van de Pan American Health Organization (PAHO) en de IDB om Go.Data te lanceren, een Outbreak Investigation Data Management System, ontwikkeld door de WHO en de Global ...

April 04, 2020
SAB doneert 1.000 flessen alcohol-sanitizer aan Ministerie van Volksgezondheid
SAB doneert 1.000 flessen alcohol-sanitizer aan Ministerie van Volksgezondheid

De situatie rondom COVID-19 raakt ons allemaal. Om een bijdrage te leveren aan het gevecht tegen de verspreiding van dit virus, heeft Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) op vrijdag 3 april een eerste partij van 1.000 flessen hand sanitizer ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'