Betrokkenheid totale samenleving noodzakelijk voor uitbanning styrofoam


Het is belangrijk dat de totale samenleving meewerkt aan de uitbanning van Styrofoam, daar deze een grote gezondheidsrisico heeft, vooral als het verhit wordt. Daarom zal de bewustwordingscampagne, die reeds van start is gegaan verder worden opgevoerd, totdat de gehele samenleving ervan bewust is, dat styrofoam nier meer mag worden gebruikt of verkocht. Vanaf 1 november 2019 zal er een gebruiksverbod zijn op Styrofoam.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme hield in dit kader op donderdag 24 oktober 2019 een persconferentie, waarbij hij de noodzaak van de uitbanning aangaf. In zijn presentatie voerde de bewindsman onder andere aan, dat de uitbanning van styrofoam gefaseerd zal plaatsvinden. Thans zal de nadruk gelegd worden op styrofoam, die in de horeca gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal, zoals portiebakken, soap bakken, koffiebekers en foamborden. Consumenten moeten daarom weigeren om etenswaar en drank in foambakjes en bekers te ontvangen. De minister benadrukte, dat er genoegzaam alternatieven zijn ter vervanging van styrofoam.

Zo zijn er diverse ondernemingen, die reeds zijn overgegaan tot de productie van biologische afbreekbare en composteerbare producten. Enkele van de alternatieve producten waren tijdens de persconferentie ook uitgestald. Op vragen van de media hoe de controle en naleving zal plaatsvinden, gaven zowel de minister van HIT als de vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid aan, dat het belangrijker is dat de bewustwording op de samenleving wordt gelegd, dan dat er boetes worden opgelegd.

De producten, die nog worden toegestaan zijn foamtrays, koelboxen en eierenrekken. Er zullen naar alternatieven worden gekeken om op een latere tijdstip ook deze voornoemde producten te vervangen. De importstop van Styrofoam is op 1 mei 2019 ingegaan.

Business & Finance Environment Information & Awareness Health & Fitness News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

November 19, 2019
Aanpak Tawajaripolderweg in volle gang
in News

De asfalteringswerkzaamheden aan de Tawajaripolderweg te Creola, in het district Saramacca is in volle gang. Op zaterdag 16 november 2019 werden de werkzaamheden voortgezet. Dit is een project van het ministerie van Openbare Werken Transport en ...

November 19, 2019
Premier Mottley onder indruk van Bera Fisheries

Prime minister van Barbados, Mia Mottley, is onder de indruk van Bera Fisheries. Op maandag 18 november 2019 bracht de bewindsvrouw samen met president Desiré Bouterse een bezoek aan dit visverwerkingsbedrijf.

November 19, 2019
Arbeidsmigranten en mensenhandel vergen steeds meer aandacht van Arbeid
in News

Mensenrechten in Suriname zijn inherent aan alle mensen, ook aan die van migrerende werknemers en slachtoffers van mensenhandel die in ons land arbeid verrichten.

November 19, 2019
DOELSTELLING BEHAALD: KWALIFICATIE GOLD CUP 2021 EEN FEIT

Tijdens de tweede HOLLAND TOUR onder leiding van Dean Gorre sprak de bondscoach onder andere de volgende woorden: “Voetbal verbindt Surinamers – zowel binnen als buiten het land – en vergroot de nationale trots.”

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'