Duizenden ID-kaarten gereed voor afhaal bij BvB’s


Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft sinds de launch van de e-ID kaart op 15 maart 2019, ongeveer 77.000 aanvragen gehad waarvan reeds ruim 25.000 zijn gemaakt en gereed liggen op de Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) om afgehaald te worden. Dit zegt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteitskaarten van het CBB.

Afhaalprocedure
Wanneer personen hun ID-kaart hebben aangevraagd, krijgen zij een afhaalbewijs. Hierop staat duidelijk de aanvraagdatum vermeld. Tussen de aanvraagdatum en de afgifte is er een wachttijd van dertig werkdagen. Nadat de ID-kaarten zijn vervaardigd door de Printhouse, die gehuisvest is op het terrein van het CBB, worden de kaarten gedistribueerd naar de desbetreffende BvB’s. “De status van de aanvragen is digitaal te volgen. Na het ontvangen van de ID-kaarten op de BvB’s worden deze alfabetisch gesorteerd en in een bak gezet. Bij het afhalen dient betrokkene zich wederom aan te melden bij een speciaal daartoe aangewezen loket met medeneming van het afhaalbewijs en de eerder uitgegeven ID- kaart als het om een inruil geval gaat".

Afhaalbewijs en pincode De ambtenaar van het BvB neemt het afhaalbewijs in ontvangst en verifieert de identiteit van de aanvrager aan de hand van het bewijs, de ID-kaart en een vingerafdruk. “ Hierna wordt de ID-kaart geactiveerd en een pincode naar wens ingevoerd. Daarna zal er wederom gevraagd worden naar een vingerafdruk, maar deze zal dan gelden om de elektronische gegevensdrager uit te kunnen lezen”, zegt Finsy. In eerste instantie geldt de pincode voor personen die geen vingerafdrukken kunnen afstaan. De pincode is om toegang te geven voor het uitlezen van de gegevens die niet vermeld zijn op de ID-kaart, maar wel in de elektronische gegevensdrager. Het is belangrijk om de code te onthouden, omdat als deze drie keer achtereenvolgend verkeerd wordt ingetoetst, de code dan automatisch geblokkeerd wordt. Het zou daarom heel verstandig zijn een zodanige code uit te zoeken die men niet of nauwelijks kan vergeten.”

Vlot systeem BvB Combe
Het BVB Combé maakt op dagbasis ongeveer 115 ID-kaarten. Dit Bureau hanteert een nummeringssysteem, waarbij er van kwart over zeven in de ochtend tot ongeveer half één in de middag tachtig nummers worden verstrekt. Daarna wordt er van drie tot zes uur in de middag wederom ongeveer 35 personen geholpen, zegt Eurtha Kensenhuis belast met de aanmaak van de e- ID kaarten op BVB Combe.

News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

December 10, 2019
'Bigi Boy' Rozenstruik arriveert in Suriname

Ontvangst Jairzinho "Bigi Boy" Rozenstruik op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

December 10, 2019
Open brief aan de nationale assemblee van de Republiek Suriname

Geachte DNA-leden, Op vrijdag 29 november 2019 is de heer Desire Delano Bouterse door de onafhankelijke rechter wegens het medeplegen van de moord op 15 onschuldige, ongewapende en weerloze burgers op 8 december 1982, veroordeeld tot 20 jaar ...

December 10, 2019
EBS opwekcentrale Clarapolder Nickerie met 8MW uitgebreidt

Foto: De opwekcentrale te Clarapolder Nickerie die recent een upgrade heeft ondergaan.

December 09, 2019
Openbare bijeenkomst stopgezet door politie van Para

Een openbare bijeenkomst van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is met medewerking van de politie van Para stopgezet na overleg met de districtscommissaris(dc), omdat er geen vergunning is aangevraagd en verleend.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'