HI&T ondertekent Guyana-Suriname Tourism accoord


Eén van de belangrijkste sectoren in Suriname die de grootste potentie heeft om Suriname vooruit te helpen is de toerismesector. Zo heeft het ministerie van Handel, Industrie &Toerisme in het haast afgelopen jaar tal van activiteiten ontplooit om de Toerisme bewustwording op gang te brengen en te versterken.

We denken aan het fietspad project te Noord Commewijne, waarbij meer dan 15 bedrijven waaronder bootsmannen, touroperators, hotels en restaurants door clustering bewezen hebben, dat resultaatgerichte samenwerking haalbaar is, en dat gezamenlijk voorzien kan worden in een gemeenschappelijke behoefte. Verder ook nog het Coronie clustering project, het Paramaribo Live Museum project en binnenkort het Brokopondo clustering project. Met de lancering van de "Suriname Think Tourism" Campagne op 15 augustus 2018 heeft het Ministerie helpen zorgdragen, dat elke Surinamer Toerisme gericht gaat denken. In het kader van het bezoek van de minister van Business van Guyana, ZE. Dhr. Haimraj Rajkumar aan Suriname is op maandag 30 december 2019 op HI&T een “Memorandum of Understanding (MOU) getekend inzake de The Guyana-Suriname Tourism Accord”.

Na de ondertekening heeft er een persbrieving plaatsgevonden waarbij beide ministers zijn ingegaan op het belang van deze ondertekening. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme zei tijdens deze bijeenkomst bijzonder blij te zijn met de ondertekening van het Suriname-Guyana Toerisme accoord en dat de minister van Guyana ook nog de tijd heeft genomen om toch nog voor eind van het jaar een bezoek te brengen aan Suriname. De clustering is een samenwerking tussen Suriname en Guyana en heeft tot doel de Toerisme industrie in beide landen te promoten en verder tot ontwikkeling te brengen. Er zijn afspraken gemaakt om na de ondertekening een plan van aanpak uit te werken, waarna men binnen drie maanden resultaten wenst te zien. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst ook Frans-Guyana bij te betrekken, zodat de drie landen een gezamenlijk toerismeproduct voor de regio kunnen promoten.

Ten slotte wenste de HI&T bewindsman beide landen heel veel succes met deze mijlpaal en zei met vol enthousiasme in het nieuwe jaar verder te zullen gaan met het Suriname-Guyana Toerisme product. Minister Haimraj Rajkumar van Guyana hoopt met deze samenwerking tussen Suriname en Guyana het toerisme gebeuren in beiden landen te verhogen. Hij zegt te geloven dat met deze samenwerking een toename van toeristen in beiden landen zichtbaar zal zijn.

Business & Finance Travel Political Press Releases

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

January 24, 2020
Politie neemt lijk dat middernacht werd afgevoerd in beslag

De politie van het bureau Kwatta heeft in de vroege ochtend van dinsdag 7 januari het ontzielde lichaam van een manspersoon, na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

January 24, 2020
Bespuitingswerkzaamheden Openbare Markt gestart

Zoals via een bericht eerder deze week vermeldt zouden er bespuitingswerkzaamheden worden uitgevoerd in en rondom de Openbare Markt van Nickerie.

January 24, 2020
Disney closes Shanghai Disneyland due to Coronavirus

Temporary Closure of Shanghai Disneyland, Disneytown including Walt Disney Grand Theatre and Wishing Star Park - January 24, 2020

January 24, 2020
Bakkers Nickerie voldoen aan voorwaarden

Tijdens een verrassend bezoek hedenmorgen rond 5 uur is gebleken dat de bakkerijen van Nickerie voldoen aan de gestelde voorwaarden van voedselveiligheid.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'