Kostbare en duurzame Russische donatie medisch apparatuur


De Couveuse afdeling van ‘s Lands Hospitaal beschikt nu over ge-updated apparatuur om de kwaliteit van het leven te verhogen van baby’s die op deze afdeling verpleegd worden. Dit is mogelijk gemaakt door een donatie van de Russische overheid aan ‘s Lands Hospitaal. Ook de Operatiekamer profiteert van deze geste.

De voorbereiding tot de schenking die sinds vorig jaar november werd opgestart, werd deze week een feit nadat de medische apparaturen door de Russische technici in elkaar werden gezet, het personeel in het gebruik ervan werd getraind en de overdracht vandaag, vrijdag 5 juli plaatsvond. Het gaat exact om 4 baby incubators met weegschaal, 4 neonatale fototherapie bestralers, 4 neonatale infrarood verwarmingen, een kunstmatig longventilatie-apparaat voor neonants dat is gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en een multifunctioneel apparaat voor inhalatie-anesthesie. De schenking vertegenwoordigd een waarde van USD 136.350,-.

Algemeen directeur, drs. Dayansankar Mathoera is niet uitgesproken over de ontvangen geste. “Omdat ‘s Lands Hospital in de eerste plaats een gespecialiseerd ziekenhuis voor moeder en kindzorg is, ontvingen we dit aanbod met open armen en binnen de kortste keren (zelfs geen week) hadden we het formele verzoek om donatie van de neonatale uitrusting ingediend, inclusief medische uitrusting zoals CPAP, neonatale patiëntmonitoren, pediatrische patiëntenmonitors en neonatale blaasbalgstroopapparaat”.

Bij de symbolische overdracht van een warmte lampapparaat waren aanwezig de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, de vertegenwoordiger van de Russische ambassade voor Brazilie en Suriname, Jenna Chekova, de onderdirecteur van Volksgezondheid, drs. Robert Mohamed, de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), Sachi Soekhoe, de medisch directeuren van ‘s Lands Hospitaal en AZP, respectievelijk  Soenita Nannan Panday-Gopisingh en Lindy Liauw Kie Fa en de Russische technici Andrey Gordin en Ivan Pogudin, hoofd Technische Ondersteuning en Service. Deze technici hebben naast het in mekaar zetten van de apparaten ook een presentatie verzorgd in ‘s Lands Hospitaal over medische equipment en andere producten waaronder stalen bruggen en gebouwen die hun bedrijf fabriceert en aanbiedt. Dit gebeurde op vrijdag 5 juli.

Directeur Mathoera bedankte alle actoren van de Russische delegatie, Volksgezondheid en Buza, Marc Waaldijk, honorair consul van Suriname voor Rusland en de eigen medewerkers van de Technische afdeling en Inkoop, in het bijzonder de manager van Inkoop Marvin Madikson en manager Angela Sluisdom van de Projectafdeling. Directeur Mathoera verzekert dat de gedoneerde medische apparatuur in hoge mate zal bijdragen tot de uiterste professionele zorg die in ons ziekenhuis wordt geëist. “Het zal zeker onze capaciteiten verbeteren, met name de neonatale zorg, maar ook de zorg in de operatiekamer. We kunnen u verzekeren dat we goed gebruik zullen maken van de apparatuur. Bedankt voor de donatie. Spasibo za podarok”, (Russisch) besloot hij. Directeur Nannan Panday-Gopisingh overhandigde houten plaquetten met daarin het relief van het logo van ‘s Lands Hospitaal aan de Russische delegatie die heel verrast en blij hiermee zijn.

Health & Fitness News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

December 10, 2019
'Bigi Boy' Rozenstruik arriveert in Suriname

Ontvangst Jairzinho "Bigi Boy" Rozenstruik op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

December 10, 2019
Open brief aan de nationale assemblee van de Republiek Suriname

Geachte DNA-leden, Op vrijdag 29 november 2019 is de heer Desire Delano Bouterse door de onafhankelijke rechter wegens het medeplegen van de moord op 15 onschuldige, ongewapende en weerloze burgers op 8 december 1982, veroordeeld tot 20 jaar ...

December 10, 2019
EBS opwekcentrale Clarapolder Nickerie met 8MW uitgebreidt

Foto: De opwekcentrale te Clarapolder Nickerie die recent een upgrade heeft ondergaan.

December 09, 2019
Openbare bijeenkomst stopgezet door politie van Para

Een openbare bijeenkomst van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is met medewerking van de politie van Para stopgezet na overleg met de districtscommissaris(dc), omdat er geen vergunning is aangevraagd en verleend.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'