LVV houdt stakekholders meeting voor de Visserijsector


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een stakeholders meeting gehouden over het regionaalproject, Reduce Bycatch, Latin America and Caribbean (Rebyc-LAC II project) ten behoeve van de visserijsector.

Het REBYC-LAC-II project heeft als doel de bijvangsten van trawlerboten duurzaam te beheren in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De bijeenkomst, is georganiseerd door het Onderdirectoraat Visserij van het ministerie van LVV in samenwerking met een team van experts van de wereldvoedsel organisatie, FAO. Op deze meeting, welke werd gehouden op donderdag 28 november 2019, waren aanwezig vertegenwoordigers van de visserijsector, de overheid, niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) en andere belanghebbenden in de visserijsector.

De aanwezigen zijn geïnformeerd over de geplande activiteiten van het project en hebben de gelegenheid gehad in te gaan op hetgeen gepresenteerd is. Antropoloog, Celine Duijves heeft de focus gelegd op het “National diagnostics of fisherfolk organizations”, terwijl de rol van de vrouwen binnen de trawler visserij industrie werd belicht door Sheila Ketwaru-Nurmohamed, die het onderzoek heeft gedaan.

Het REBYC-II-LAC-project is gestart in juni 2015 en loopt tot 2020 en zal zich richten op verbetering van de wetgeving, het verbeteren van de vangsttechnologie en het vergemakkelijken van het gebruik, zodat die duurzaam kan worden gebruikt.

De landen waar dit project wordt uitgevoerd zijn Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Trinidad en Tobago, en Suriname. De implementatie van het project wordt geleid door de FAO. Alle zes landen zullen profiteren van de beschikbare middelen om de activiteiten uit te voeren. Het beschikbaar gesteld kapitaal is bedoeld om de capaciteit van de visserij- administraties te verbeteren, internationale en nationale experts te ontvangen, trainingen te verzorgen en onderzoek uit te voeren.

Het uiteindelijke doel van het REBYC-II-LAC-project is om voedselverspilling te verminderen door bijvangst, vis waarop niet doelgericht wordt gevist en vaak wordt teruggegooid, op een betere manier te beheren. Op die manier kan de bodemtrawler visserij op garnalen en vis worden getransformeerd in een duurzame en verantwoorde manier van vissen. Duurzame ontwikkeling van de visserijsector is een der beleidsuitgangspunten van Minister Rabin Parmessar waarbij de totale sector wordt meegenomen.

Business & Finance Environment News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

December 13, 2019
LVV participeert aan Mini Agro Beurs Staatsolie NV in Saramacca

De onderdirectoraten Veeteelt, Landbouw en Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hadden deelgenomen aan de Mini Agro Beurs van Staatsolie NV, te Groningen in het district Saramacca.

December 13, 2019
Jairzinho Rozenstruik vs Francis Ngannou ontmoeten elkaar op UFC Columbus

De terugkeer van de UFC naar Ohio wordt afgesloten door een groot hoofdevenement.

By ESPN / UFC
December 13, 2019
Arbeider verongelukt

De 32-jarige betonfabrieksarbeider Guillermo, Adraai overleed op woensdagmiddag 11 december op zijn werkplaats te Welgedacht-C nadat hij terecht kwam in een betonmixer.

December 13, 2019
Twee verkeersdoden te betreuren vandaag

De 19-jarige autobestuurster Zydell, Weigle is vanmorgen, donderdag 12 december, na een verkeersongeval op de Anton Dragtenweg overleden ten gevolge van opgelopen letsels.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'