Minister evalueert Chinees Nieuwjaar


Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme
heeft op woensdag 29 januari 2020 de viering van het Chinees nieuwjaar geëvalueerd. Het doel van deze viering was om een evenement de creëren om toeristen in het laag seizoen naar de regio aan te trekken, wat volgens de minister ook best goed gelukt is.

Ten aanzien van de vuurwerkshow geeft de bewindsman aan, dat het om terechte kritiek gaat, maar benadrukt dat de show slechts de “icing on the cake” was. Naast het vuurwerkshow zijn de acrobatenshow en de braderie wel heel goed in de smaak gevallen bij het aanwezige publiek. De heer Fariel Karamat Ali van het bedrijf Enigma zegt het jammer te vinden dat de vuurwerkshow zo verlopen is. Wel bevestigd hij dat het bedrijf voorafgaand aan de viering van het Chinees nieuwjaar het technisch gedeelte, de windrichting, de volgorde van het vuurwerk op de trailers en alle andere technische zaken bekeken heeft. Het enige wat volgens de heer Karamat Ali mis ging is, dat de hevige wind en de rilling van de eerste schoten van het vuurwerk ervoor gezorgd hebben dat de vonken de overige KLS’en (vuurwerk) getriggerd hebben, waardoor het heel systeem in de waar raakte.

Voorts zegt hij dit geval nogmaals te betreuren. De HI&T Minister noemde de viering van het Chinees nieuwjaar een zeer geslaagd evenement en zei alle positieve en negatieve kritiek mee te zullen nemen. “Feit is bewezen dat het een jaarlijks terugkerend evenement moet en kan worden en is het de bedoeling dat we dit volgend jaar weer zullen doen,” benadrukte de bewindsman. Er zullen in het vervolg verschillende opties worden bekeken zoals digitaal vuurwerk, welke de mogelijkheid biedt om de lasershow vaker op de brug te doen plaatsvinden. Ook het herinzetten van pontons langs de waterkant om vuurwerk af teschieten zal bekeken worden. Belangerijk is, dat de veiligheid van de burgers en omliggende gebouwen zeker in acht zal worden genomen. De minister is van oordeel dat het een gezamelijk evenement moet blijven.

Met de beelden die zijn geschoten van het evenement zal een promo worden gemaakt en gedistribueerd om zo meer toeristen aan te kunnen trekken.

News Travel

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

February 26, 2020
Suriname bereidt zich voor op EITI-validatie

In verband met de opkomst zijnde EITI- validatie, heeft de Multi Stakeholders Group (MSG) in samenwerking met het Nationaal Secretariaat van de EITI in Suriname een Self Assessment Workshop gehouden.

February 26, 2020
Onkruid beheersing bij kool aanplant

Op het terrein van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV aan de Letitia Vriesdelaan bevinden zich ook plantenkassen. In deze plantenkassen worden verschillende soorten groentegewassen geteeld. In één van de kassen zijn er ...

February 26, 2020
Bekendmaking: Holi dag

Dit jaar valt de Holi dag op Dinsdag 10 maart 2020. Deze dag is gelijkgesteld met de zondag.

February 24, 2020
Voorbereidingsmaatregelen COVID-19 in volle gang

Het 2019 Novel Corona Virus (2019nCoV), de nu geheten COVID-19 en voor het eerst waargenomen in China, maakt deel uit van een grote familie van Coronavirussen waarvan bekend is dat deze ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot meer ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'