Packed and Ready Tours: Centraal Suriname Natuurreservaat


De echte wildernis

Het overgrote deel van het Centraal Suriname Natuurreservaat is een dichte, ondoordringbare wildernis. Een bezoek aan dit deel van de jungle is een uitdaging, maar enorm de moeite waard!

Het is een totaal onbewoond, prachtig ongerept paradijs in het diepe binnenland van Suriname. Vind hier machtige stroomversnellingen, rivieren en kreken en savanne landschappen. Als dat nog niet genoeg is, kan je hier ook oerbos met een fantastisch panorama uitzicht vanaf heuvelruggen en bergrichels vinden.

De meest bezochte plaats in het park is Raleighvallen. De Raleighvallen zijn een serie stroomversnellingen in een natuurgebied in het binnenland. Hier vindt u een lage, lange trap met waterval. Tijdens uw verblijf of vakantie in Suriname mag een reis naar de Voltzberg in het Raleighvallen Natuurreservaat niet ontbreken. De uitdaging is het beklimmen van de Voltzberg. Een wandeling van twee uur heen, beklimming van een half uur, weer afdalen en twee uur terug lopen. Een pittige klus in de tropische hitte, maar zeer de moeite waard. Het resultaat: Een geweldig uitzicht over de jungle!

Na de terugweg, kunt u de rivier inspringen. ’s Avonds kunt u op de rotsen genieten van de sterren om daarna lekker te slapen in hangmatten met het geluid van krekels, kikkergeluiden en brulapen om ’s ochtends wakker te worden van vogelgezang.

Ook aan de planten en dierenliefhebbers blijkt deze jungle heel wat te bieden. Iets minder dan de helft van al de planten en dieren die in deze jungle voorkomen, zijn alleen in de Guianas te vinden. De bergbossen en laaglandbossen bevatten een hoge diversiteit aan planten. De dieren van het reservaat zijn typerend voor de regio en omvatten de jaguar, het reuzengordeldier, de reusachtige rivierotter, de tapir, de luiaards. Ook mag u uitkijken naar 400 vogelsoorten zoals harpy eagle, Guianan cock-of-the-rock en scarlet macaw.

Al met al biedt dit deel van de jungle heel wat plezier voor uw ogen. De jungle zal u ook uitdagen in doorzettingsvermogen om uiteindelijk het mooiste van zich te laten zien.


Related Links

General Travel

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

February 26, 2020
Suriname bereidt zich voor op EITI-validatie

In verband met de opkomst zijnde EITI- validatie, heeft de Multi Stakeholders Group (MSG) in samenwerking met het Nationaal Secretariaat van de EITI in Suriname een Self Assessment Workshop gehouden.

February 26, 2020
Bekendmaking: Holi dag

Dit jaar valt de Holi dag op Dinsdag 10 maart 2020. Deze dag is gelijkgesteld met de zondag.

February 26, 2020
Onkruid beheersing bij kool aanplant

Op het terrein van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV aan de Letitia Vriesdelaan bevinden zich ook plantenkassen. In deze plantenkassen worden verschillende soorten groentegewassen geteeld. In één van de kassen zijn er ...

February 24, 2020
Voorbereidingsmaatregelen COVID-19 in volle gang

Het 2019 Novel Corona Virus (2019nCoV), de nu geheten COVID-19 en voor het eerst waargenomen in China, maakt deel uit van een grote familie van Coronavirussen waarvan bekend is dat deze ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot meer ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'