Plus.sr wil mannen via werkplek bewegen tot gezondheidstest


Anders dan vrouwen zijn mannen minder geneigd om naar de dokter te gaan. Ze lopen vaak lang rond met medische klachten waardoor er extra risico is op ernstige ziekten. Via de campagne ‘Men’s Health op de werkplek’ wil stichting Plus.sr die voorheen bekend stond als Foundation He+Hiv, de mannen op een andere manier bereiken: via hun werkplek.

In samenwerking met MyLab zal de stichting bedrijven bezoeken waar veel mannen werken en hen motiveren om een persoonlijke gezondheidsscreening te doen. Imgracia Joemrati, managementsupport-consultant bij de stichting, vertelt dat het vooral de bedoeling is om de hiv-status van de doelgroep te weten. “Maar we willen de nadruk niet alleen leggen op hiv omdat er nog een taboe daarop rust en daardoor kun je veel minder reacties krijgen.”

Daarom is gemeend ook te testen op onder meer glucose, bloeddruk en cholesterol. De organisatie wil hiermee ook het bewustzijn brengen dat hiv intussen gewoon een chronische aandoening is, zoals de andere ziektes waarop getest zal worden en dat een hiv-infectie niet het einde van een leven betekent.

Op de vraag waarom de stichting denkt de mannen wel via de campagne te bereiken, verwijst Joemrati naar een proefproject dat in april is gedaan bij vier bedrijven. “We hebben gezien dat het werkt.” Ze vertelt dat Plus.sr in het verleden vaker sessies heeft gehouden, waarbij de doelgroep (mannen die seks hebben met mannen) naar de organisatie kwam om getest te worden. De stichting deed ook outreach-activiteiten waarbij ze de doelgroep zelf benaderde.

Het is de eerste keer dat Plus.sr dit via de werkvloer zal doen. Voorafgaand aan de gezondheidsscreening, zullen de vertegenwoordigers van Plus.sr en MyLab de medewerkers informeren over de screening en de testen die aangeboden worden. “De nadruk wordt gelegd op de confidentialiteit van de resultaten, die uitsluitend met de medewerker worden gedeeld.”

Bij een positief testresultaat op hiv wordt een consultant ingezet die tegen een vergoeding de werknemer zal begeleiden. Joemrati: “Mensen moeten hun status eerst kunnen accepteren voordat hen medicatie wordt toegediend, anders krijg je depressieve mensen die daardoor hun medicatie niet of niet goed kunnen gebruiken.” De organisaties zijn al begonnen met voorbereidingen voor de campagne.

Health & Fitness Press Releases

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

November 19, 2019
Aanpak Tawajaripolderweg in volle gang
in News

De asfalteringswerkzaamheden aan de Tawajaripolderweg te Creola, in het district Saramacca is in volle gang. Op zaterdag 16 november 2019 werden de werkzaamheden voortgezet. Dit is een project van het ministerie van Openbare Werken Transport en ...

November 19, 2019
Premier Mottley onder indruk van Bera Fisheries

Prime minister van Barbados, Mia Mottley, is onder de indruk van Bera Fisheries. Op maandag 18 november 2019 bracht de bewindsvrouw samen met president Desiré Bouterse een bezoek aan dit visverwerkingsbedrijf.

November 19, 2019
Arbeidsmigranten en mensenhandel vergen steeds meer aandacht van Arbeid
in News

Mensenrechten in Suriname zijn inherent aan alle mensen, ook aan die van migrerende werknemers en slachtoffers van mensenhandel die in ons land arbeid verrichten.

November 19, 2019
DOELSTELLING BEHAALD: KWALIFICATIE GOLD CUP 2021 EEN FEIT

Tijdens de tweede HOLLAND TOUR onder leiding van Dean Gorre sprak de bondscoach onder andere de volgende woorden: “Voetbal verbindt Surinamers – zowel binnen als buiten het land – en vergroot de nationale trots.”

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'