Schaarste aan uien uiterlijk derde week augustus voorbij


Veel mensen verbazen zich erover dat er nu al langer dan een week geen uien te koop zijn en dat aardappelen moeilijk te vinden zijn. Directielid Radjen Ramsoedith van Combé Markt spreekt van een “landelijke schaarste die momenteel niet te verhelpen is”. Hij zegt dat er langer dan twee weken geen uien zijn binnengekomen door productieproblemen in Europa.

Vooral in Nederland zijn er problemen bij de overschakeling van de oude naar de nieuwe oogst. De recente hittegolf speelt ook een belangrijke rol. Vorig jaar oogstten boeren in Nederland, de grootste uien- en aardappelleverancier aan Suriname, 35 procent minder aardappelen.

Ramsoedith verwacht dat de schaarste over twee tot drie weken voorbij zal zijn. De vraag naar de witte uien is volgens hem heel groot. Hij zegt dat er wel vervangende producten zijn, namelijk de rode ui en knoflook, die in voorraad zijn. “Maar er wordt gezegd dat de rode ui iets sterker smaakt.”

Er zijn volgens Ramdoedith nog wel uien die eerder geïmporteerd zijn, maar handelaren zijn huiverig om die te kopen, omdat ze mogelijk niet meer geschikt zijn voor consumptie. “Het is dus je eigen risico om nu een partij te halen die uit de oude oogst komt. En ik denk niet dat winkeliers voor een oude partij zullen kiezen met het risico op verlies”, aldus de zakenman. Importeurs zitten dus ermee opgescheept.

Combé Markt is jarenlang de grootste importeur van aardappelen en uien geweest, maar sinds februari zijn er andere importeurs, zoals de firma B. Chotelal, met een groter aandeel. Een leidinggevende van dat bedrijf bevestigt dat er de afgelopen twee weken geen uien en aardappelen zijn geïmporteerd. “Ik weet niet wanneer een nieuwe lading komt. Wat uien en aardappelen betreft is er zeker een schaarste”, is haar korte reactie. Haar bedrijf heeft nog een kleine voorraad aardappelen.

Food & Drinks News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

February 26, 2020
Onkruid beheersing bij kool aanplant

Op het terrein van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV aan de Letitia Vriesdelaan bevinden zich ook plantenkassen. In deze plantenkassen worden verschillende soorten groentegewassen geteeld. In één van de kassen zijn er ...

February 26, 2020
Suriname bereidt zich voor op EITI-validatie

In verband met de opkomst zijnde EITI- validatie, heeft de Multi Stakeholders Group (MSG) in samenwerking met het Nationaal Secretariaat van de EITI in Suriname een Self Assessment Workshop gehouden.

February 26, 2020
Bekendmaking: Holi dag

Dit jaar valt de Holi dag op Dinsdag 10 maart 2020. Deze dag is gelijkgesteld met de zondag.

February 24, 2020
Voorbereidingsmaatregelen COVID-19 in volle gang

Het 2019 Novel Corona Virus (2019nCoV), de nu geheten COVID-19 en voor het eerst waargenomen in China, maakt deel uit van een grote familie van Coronavirussen waarvan bekend is dat deze ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot meer ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'