SLM moet geprivatiseerd worden


De wereld is niet stil blijven staan sinds de eerste vluchten van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij in 1955 en de officiële launch van Suriname Airways in 1962. In het bijzonder in de luchtvaart wereld is er een heleboel veranderd en ook de opvatting en het belang van een zgn. ‘national carrier’ is drastisch veranderd in vergelijking met 1975 toen Surinam Airways officieel aangemerkt werd als de vlaggendrager van Suriname.

In een tijd van economische recessie is de noodzaak voor het stellen van financiële en economische prioriteiten van het hoogste belang. DA’91 vindt dat in dat kader de SLM kwalificeert voor privatisering. Wij staan niet alleen in die opvatting. Vele landen in de wereld zijn al afgestapt van staats beheerde luchtvaartmaatschappijen en besluiten te gaan voor het dereguleren van de luchtvaartsector en kiezen voor gezonde concurrentie op de luchtvaartmarkt. Dit heeft tot gevolg dat kwaliteit van service verbeterd, tarieven dalen en een breder route aanbod wordt gepresenteerd. De moderne luchtvaartindustrie is er eentje die zich steeds meer beweegt in een de context van de liberale markt. Het bemoeien en besluiten van regeringen over tarieven, markt toegang en capaciteit behoort zowat wereldwijd steeds meer tot het verleden.

Voor de SLM om succesvol te zijn is een eerste vereiste dat zij onafhankelijk functioneert en geen speelbal is van de politiek. Het ontslag van de directeur en vervolgens de financieel directeur onder zeer onduidelijke omstandigheden, is slechts een bevestiging van de dringende noodzaak voor de onafhankelijkheid. Wanneer ministers besluiten nemen in plaats van de deskundige managers en directeur, kost dit het bedrijf hun success. Succes voor SLM zal uitblijven zolang het een speelbal en speelgoed is van de politiek. Besluiten die ruiken naar corruptieve besluitvorming zoals de keus om een boeing aan te schaffen tegen alle logica van efficientie in. En daarbijgevoeg het feit dat SLM al decennialang een verlieslatend bedrijf is, zijn het bewijs dat het operatie model van de afgelopen jaren niet werkt!

Voor success van onze SLM is deregulatie een must, een effectieve ‘open-sky policy’ en privatisering van het bedrijf. Deze aanpak heeft in vele landen in de wereld ontzettend success opgeleverd. Dat zal ook voor Suriname gelden. De privatisering zal geheel transparant moeten geschieden en erin moeten resulteren dat ook de Surinaamse burger mede-aandeelhouder kan worden en het bedrijf op professionele, deskundige en competetieve wijze gedraaid wordt.

Dit zal een terechte nationale trots bij ieder van ons doen leven.

DA’91 publiciteitsdienst

Business & Finance Travel Press Releases

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

January 24, 2020
Politie neemt lijk dat middernacht werd afgevoerd in beslag

De politie van het bureau Kwatta heeft in de vroege ochtend van dinsdag 7 januari het ontzielde lichaam van een manspersoon, na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

January 24, 2020
Bakkers Nickerie voldoen aan voorwaarden

Tijdens een verrassend bezoek hedenmorgen rond 5 uur is gebleken dat de bakkerijen van Nickerie voldoen aan de gestelde voorwaarden van voedselveiligheid.

January 24, 2020
Bespuitingswerkzaamheden Openbare Markt gestart

Zoals via een bericht eerder deze week vermeldt zouden er bespuitingswerkzaamheden worden uitgevoerd in en rondom de Openbare Markt van Nickerie.

January 24, 2020
PPS slaat nieuwe weg in met innovatief camera monitoringssysteem

Op 23 januari j.l. introduceerde PPS N.V. het PPS Remote Security Center (RSC). Deze innovatieve monitoringscentrale is nieuw voor Suriname en biedt naast mogelijkheden voor kostenbesparingen en het op maat monitoren van bedrijfsactiviteiten, ook sli

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'