Suriname neemt deel aan WHA-2019


Het besluitvormingsorgaan van de World Health Organization (WHO) houdt jaarlijkse een Wereld Health Assembly (WHA) in Genève, Zwitserland. Deze meeting wordt bezocht door vertegenwoordigers van de verschillende WHO-lidstaten. Het doel van deze meeting is, dat het beleid van de organisatie wordt bepaald , het toezicht op het financieel beleid en de herziening, alsook het goedkeuren van voorgestelde programmabegroting. Dit jaar wordt het gehouden van 20 tot 28 Mei 2019.

Gedurende de afgelopen negen dagen hebben de lidstaten, waaronder Suriname, een nieuwe strategie inzake gezondheid, milieu en klimaatverandering aangenomen. Zij hebben zich eraan verbonden door te investeren in veilig water, sanitaire en hygiënische diensten in gezondheidsfaciliteiten.

De landen hebben een belangrijke overeenkomst gesloten om de transparantie van de prijsstelling voor geneesmiddelen, vaccins en andere gezondheidsproducten te verbeteren. De nieuwe begroting van het WHO-programma werd goedgekeurd en werd overeenstemming bereikt over een gemeenschappelijke aanpak van antimicrobiële resistentie.

Een van de hoogtepunten van de Zuid- Amerikaanse landen gedurende de WHA, is dat Argentinië officieel door de WHO als malaria-vrij werd erkend.  De certificering wordt verleend wanneer een land aantoont dat de lokale overdracht van malaria gedurende drie opeenvolgende jaren niet meer heeft plaatsgevonden.

Ook Suriname heeft als deel van de CARICOM geparticipeerd in bijeenkomsten tussen CARICOM-ministers en vertegenwoordigers van Volksgezondheid met de PAHO en WHO directeuren. De bijeenkomst van ministers en de PAHO-directeur vind jaarlijks plaats aan het begin van de assemblee.  Dit jaar waren aanwezig vertegenwoordigers van: Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, Haïti, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago evenals leden van het CARICOM-secretariaat en het secretariaat van de Organisatie van Oost-Caribische Staten (OECS).

Verder hebben de vertegenwoordigers van Suriname gesprekken gevoerd met The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. Fillipo Larea is de nieuwe portfolio manager voor onze regio. In dit kader staat er een technisch werkbezoek van de Global fund aan Suriname, op agenda dit jaar.

De afgevaardigde van Suriname die de WHA bezochten zijn Robert Mohamed, onderdirecteur en Wendy Emanuelson-Telgt hoofd van de afdeling Onderzoek, Planning, Mornitoring & Evaluatie van het ministerie van volksgezondheid.

News Health & Fitness

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

September 19, 2019
Ministers van Volksgezondheid en Financiën brachten werkbezoek aan Rusland

De ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Antoine Elias van Volksgezondheid, hebben een bezoek gebracht aan Rusland. Het belangrijkste doel van het bezoek was het voeren van besprekingen over het aanschaffen van medisch equipment, alsook ...

September 19, 2019
'Bij Jord' stopt ermee

Het was vaker even stoppen 'Bij Jord' voor hun lekkere olie bollen of taartjes. Vooral de borgoe vlaai was in trek. Nu zullen velen op Zuid een andere locatie moeten zoeken, want op 21 september sluit de onderneming jammer genoeg haar deuren.

September 19, 2019
President Bouterse beëdigt nieuwe hypotheekbewaarder

President Desiré Bouterse heeft Glenda Heikerk beëdigd tot hypotheekbewaarder voor Suriname.

September 19, 2019
SSB presenteert concept nationale standaard: Specificaties voor Honing

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft op woensdag 11 september 2019 een concept nationale standaard “Specificaties voor Honing” gepresenteerd als feedback voor genodigden.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'